fbpx
Mestnik
Aktualno Politika Zanimivosti & Zabava

Gregor Blažič prejemnik bronastega znaka Civilne zaščite

Ob dnevu Civilne zaščite je na Brdu pri Kranju potekala slavnostna podelitev priznanj pripadnikom sistema zaščite, reševanja in pomoči. V letošnjem letu je priznanje Civilne zaščite prejelo več kot 200 pripadnikov sistema zaščite, reševanja in pomoči, 20 med njimi pa jih je bilo povabljenih na slavnostno podelitev, med njimi tudi poveljnik občinskega štaba civilne zaščite Mestne občine Novo mesto in direktor – poveljnik Gasilsko reševalnega centra Novo mesto Gregor Blažič.

Gregor Blažič na področju zaščite, reševanja in pomoči deluje že vrsto let kot poklicni gasilec, direktor – poveljnik Gasilsko reševalnega centra Novo mesto ter v zadnjem letu kot poveljnik občinskega štaba civilne zaščite Mestne občine Novo mesto. Že ob začetku poveljevanja občinskemu štabu se je soočil z epidemijo korona virusa in ob tem sprejemal premišljene in odločilne ukrepe, s katerimi so nato občinske sile zaščite, reševanja in pomoči prispevale k omejitvi širjenja virusa. Blažič v zadnjih letih ravno tako več kot uspešno vodi Gasilsko reševalni center Novo mesto, ki velja za osrednjo enoto občinskega sistema zaščite in reševanja, so zapisali na občinski spletni strani.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih