fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Gospodarstvo

Hazarderji med epidemijo prešli na spletne igre na srečo in v druge odvisnosti

V času epidemije covida-19 so zaprte tudi igralnice in nekatere prodajalne s srečkami, zato so odvisniki od iger na srečo v tem času prešli na tovrstne spletne igre ali pa so zapadli v druge odvisnosti, kažejo raziskave.

Zavod Etnika je v svoji raziskavi ugotovil, da je 44 odstotkov vprašanih med spomladansko epidemijo za hazardiranje porabilo manj časa, 30 odstotkov pa več. Pri domači spletni stavnici so v tem času v povprečju porabili 209 evrov na mesec, pri tujih pa 468 evrov na mesec.

Ta odvisnost je sicer pogosto manj prepoznana, saj jo je mogoče dolgo skrivati, najbolj pa so ji podvrženi mladi. Pri nas je po nekaterih ocenah zasvojenih med enim in tremi odstotki odraslih. Kot je opisala psihoterapevtka Lilijana Rudolf, na zdravljenju sestavljajo ljudi, ki se jim življenje razsuje – lahko izgubijo družino, službo, premoženje.

STA

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih