fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Huda delovna nesreča v Krškem

V enem od krških podjetij se je zgodila huda delovna nesreča. 53- in 28-letnik sta menjala filtre prezračevalnega sistema, ko je v dvižno ploščad, na kateri sta stala, trčilo mostno dvigalo. Ploščad se je prevrnila, 53-letnik je pri padcu utrpel tako hude poškodbe, da je v smrtni nevarnosti, medtem ko je 28-letnik huje poškodovan.

Nesreča se je zgodila nekaj pred 9. uro zjutraj. Po prvih ugotovitvah sta 53-letni in 28-letni moški izvajala menjavo filtrov prezračevalnega sistema. Ko sta se nahajala na hidravlični dvižni ploščadi na višini okoli 9,5 metra, je 34-letni moški, ki je upravljal mostno dvigalo, trčil v dvižno ploščad, ki se je prevrnila, so sporočili s PU Novo mesto.

Policisti PP Krško in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto so opravili ogled in zbrali obvestila.  O dogodku so bili obveščeni preiskovalna sodnica, okrožni državni tožilec in pristojni inšpektor za delo. Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih