fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila Novice

Prepoznate ukradene predmete?

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 74 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 250 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj hude telesne poškodbe, grožnje, nasilja v družini, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, ponarejanja denarja, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Zaseg vozila zaradi neupoštevanja prepovedi vožnje

Policisti PP Trebnje so med kontrolo prometa v Slovenski vasi nekaj po 11. uri zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Renault megane. Med postopkom so ugotovili, da 59-letni voznik vozi pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,44 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Kršitelj prepovedi ni upošteval, saj so ga okoli 11.30 ponovno ustavili na območju Bistrice. Tokrat so mu nadaljevanje vožnje preprečili z zasegom vozila. O kršitvah cestno prometnih predpisov in neupoštevanju odredbe bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Voznik z 2,5 promili alkohola

Okoli 13.30 so policisti na območju Nove vasi pri Mokricah zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak. 48-letnemu državljanu Hrvaške so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus in ugotovili, da ima v litru izdihanega zraka 1,21 miligramov alkohola. Kršitelju, ki pri sebi ni imel ustreznih listin za vstop v Slovenijo in je državno mejo prestopil izven mejnega prehoda, so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev predpisov Zakona o tujcih in Zakona o nadzoru državne meje so mu izdali plačilni nalog v višini 600 evrov. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola ga bodo privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Lažje poškodovana voznica

Policisti PP Novo mesto so bili nekaj po 18. uri obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo žensko, ki naj bi se poškodovala v prometni nesreči. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da se je nesreča zgodila v jutranjih urah v Šmihelu. Za nesrečo je odgovoren 72-letni voznik osebnega avtomobila, ki je odvzel prednost 33-letni voznici osebnega avtomobila. Zoper povzročitelja nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami bodo policisti uvedli prekrškovni postopek.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Moškemu zasegli pištolo

Policisti PP Trebnje so bili v noči na 8. 3. obveščeni o sumljivem moškem, ki naj bi na območju Trebnjega poskušal vstopiti v poslovne prostore. Takoj so se odzvali, sumljivo osebo izsledili in opravili identifikacijski postopek. Ugotovljeno je bilo, da gre za 39-letnega moškega z območja Novega mesta, katerega so že obravnavali zaradi premoženjskih protipravnih ravnanj. Med varnostnim pregledom so mu zasegli pištolo z nabojnikom in naboji. Po opravljeni kategorizaciji orožja bodo zoper 39-letnika ustrezno ukrepali.

Foto PP Trebnje.

Med hišnimi preiskavami našli več ukradenih motornih žag in drugih predmetov

Policisti PP Trebnje so v okviru preiskave premoženjskih kaznivih dejanj pridobili odredbe sodišča in v sodelovanju s policisti PP Šentjernej in PP Novo mesto opravili pet hišnih preiskav na naslovih bivanja osumljencev v naseljih Dobruška vas, Prapreška pot in Trdinova cesta. Pri preiskavah so pri osumljencih našli več predmetov, za katere osumljenci niso znali pojasniti izvora in drugih predmetov, povezanih z vlomnimi tatvinami in jih zasegli.  Nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin. Zoper osumljence bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo. Med postopkom so izsledili in prijeli tri osebe, za katere je sodišče izdalo odredbo za privedbo. Odvzeli so jim prostost in jih odpeljali na prestajanje zaporne kazni.

Pozivamo vse, ki bi ukradene predmete prepoznali, da pokličejo na Policijsko postajo Trebnje na številko 07 346 27 00 ali na Policijsko postajo Šentjernej 07 373 13 80.

Med 9. 3. in 11. 3. je v kraju Kot na območju Semiča nekdo skozi okno vlomil v počitniško hišo in odtujil živila, pijačo in sekiro. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 600 evrov.

Na Šegovi ulici v Novem mestu je med 10. 3. in 11. 3. nekdo vlomil v osebni avtomobil. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 700 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli dva tihotapca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

Policisti PP Črnomelj so nekaj po 14. uri na območju Črnomlja kontrolirali voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 19-letni državljan Romunije v vozilu prevaža pet državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

FOTO: PP Črnomelj.

Okoli 19. ure so na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila BMW nemških registrskih oznak. 50-letni državljan Ukrajine je v vozilu prevažal dva državljana Sirije, ki ne izpolnjujeta pogojev za vstop v Slovenijo.

FOTO: PPIU PU Nm

Državljanoma Romunije in Ukrajine so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije in Sirije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Slovenska vas, Bukošek, Rakovec, Loče, Rigonce) izsledili in prijeli 24 državljanov Sirije, 14 državljanov Egipta, 12 državljanov Afganistana, devet državljanov Maroka, pet državljanov Rusije, pet državljanov Bangladeša, štiri državljane Indije, dva državljana Nigerije, dva državljana Iraka in državljana Šrilanke. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Paunoviči, Adlešiči, Žuniči) so prijeli13 državljanov Sirije, devet državljanov Maroka in dva državljana Egipta. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

Nesreča pri delu

Nekaj pred 9. uro smo bili obveščeni o nesreči pri delu v podjetju v Krškem. Policisti PP Krško in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto so opravili ogled in zbrali obvestila. Po prvih ugotovitvah sta 53-letni moški in 28-letni moški izvajala menjavo filtrov prezračevalnega sistema. Ko sta se nahajala na hidravlični dvižni ploščadi na višini okoli 9,5 metrov, je 34-letni moški, ki je upravljal mostno dvigalo, trčil v dvižno ploščad, ki se je prevrnila. 53-letnik je po padcu utrpel hude poškodbe in je v smrtni nevarnosti, huje je bil poškodovan tudi 28-letnik. O dogodku so bili obveščeni preiskovalna sodnica, okrožni državni tožilec in pristojni inšpektor za delo. Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih