fbpx
Mestnik
Foto: Primorskenovice.si
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila

Huda nesreča kolesarja

Okoli 9. ure so bili brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči v Mihalovcu. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 18-letnivoznik tovornega vozila s pripeti priklopnikom ob vožnji vzvratno trčil v77-letnega kolesarja ki je ustavil za tovornim vozilom. Tovorno vozilo je moškega stisnilo ob kamnito ograjo stanovanjske hiše. Hudo poškodovanega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zoper voznika tovornega vozila, ki je nesrečo povzročil zaradi nepravilnega premika z vozilom, bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Zaščitili žrtvi in nasilneža pridržali

Policisti so bili obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo žensko, ki naj bi bila žrtev nasilja v družini. Takoj so se odzvali, preverili okoliščine inugotovili, da je 55-letni nasilnež, ki je bil pod vplivom alkohola, izvajalpsihično in fizično nasilje nad hčerko in jo poškodoval. Osumljencu, ki najbi bil že večkrat nasilen do žene in hčerke so odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnostin svobodo žrtev so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja in o temo bvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil opodaljšanju ukrepa. Zoper 55-letnega nasilneža bodo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Kršitelja pridržali

Policiste PP Šentjernej so v noči na 8. 7. poklicali na pomoč in naselja vŠentjerneju, kjer je 20-letni kršitelj žalil svojo partnerko in jo udaril.Sprl se je tudi z dvema prebivalcema naselja, ju prav tako žalil in večkratudaril. Kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upoštevalnjihovih ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, gaobvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnegareda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih