fbpx
Mestnik
Foto: Dnevnik
Aktualno Dogodki Novice

Od jutri spremembe za vstop v državo

Vlada je na včerajšnji seji spremenila pogoje za vstop v državo, ki začnejo veljati v soboto 10. julija in veljajo do 14. julija. Pri vstopu v Slovenijo z območja na zelenem seznamu ni sprememb.

Vstop v Slovenijo za osebe, ki prihajajo z območja na oranžnem seznamu


Tudi tukaj so med dokazili, ki se upoštevajo ob vstopu v Slovenijo, dodana digitalna covid potrdila. Oseba, ki ne predloži ustreznega dokazila, se napoti v karanteno na domu za deset dni. Če gre za tujca brez prebivališča v Sloveniji, se mu vstop v Slovenijo dovoli in se ga napoti v karanteno na domu za deset dni le, če nedvomno dokaže, da ima zagotovljen prostor, kjer bo prestajala karanten, sicer se mu vstop v Slovenijo ne dovoli.

Vstop v Slovenijo za osebe, ki prihajajo z območja na rdečem seznamu


Oseba, ki prihaja z območja na rdečem seznamu, lahko vstopi v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu, če predloži potrdilo o prebolelosti, potrdilo o cepljenju ali potrdilo o cepljenju za prebolevnike. Potrdilo o prebolelosti in potrdilo o cepljenju se upoštevata tudi, če sta del digitalnega covid potrdila (EU ali tretja država). Oseba, ki ne predloži takega dokazila, se napoti v karanteno na domu za deset dni. Če gre za tujca brez prebivališča v Sloveniji, se mu vstop v Slovenijo dovoli in se ga napoti v karanteno na domu za deset dni le, če predloži negativni rezultat testa PCR in nedvomno dokaže, da ima zagotovljen prostor, kjer bo prestajal karanteno, sicer se mu vstop v Slovenijo ne dovoli.

Vstop v Slovenijo za osebe, ki prihajajo z območja na temno rdečem seznamu


Oseba, ki prihaja z območja na temno rdečem seznamu, lahko vstopi v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu, če predloži potrdilo o prebolelosti, potrdilo o cepljenju ali potrdilo o cepljenju za prebolevnike. Potrdilo o prebolelosti in potrdilo o cepljenju se upoštevata tudi, če sta del digitalnega covid potrdila (EU ali tretja država). Oseba, ki ne predloži takega dokazila, se napoti v karanteno na domu za deset dni. Če gre za tujca brez prebivališča v Sloveniji, se mu vstop v Slovenijo ne dovoli.

Seznam držav

Na zelenem seznamu držav članic EU/schengenskega območja so spremembe pri Belgiji, Danski, Franciji, Grčiji, Italiji (cela zelena), Nizozemski, Norveški, Španiji in Švedski. Na zeleni seznam tretjih držav so dodani Armenija, Azerbajdžan, Brunej, Jordanija, Kanada, Katar, Monako, San Marino, Savdska Arabija in Vatikan.

Na oranžni seznam držav članic EU/schengenskega območja so dodane Andora (črtana z rdečega seznama) in Irska, spremembe so pri Belgiji, Danski, Franciji, Grčiji, Nizozemski, Norveški, Španiji in Švedski. Še vedno velja, da vse države, ki niso izrecno navedene na zelenem, rdečem in temnordečem seznamu, spadajo med oranžne.

Z rdečega seznama držav članica EU/schengenskega območja so črtani Andora ter nizozemski čezmorski ozemlji Aruba in Sveti Martin, spremembe so pri Španiji. Z rdečega seznama tretjih držav sta črtana Katar in Savdska Arabija (dodana na zeleni seznam), dodan pa nizozemski Sveti Martin.

S temno rdečega seznama držav članic EU/schengenskega območja je črtana Irska, na temno rdečem seznamu tretjih držav ni sprememb.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih