fbpx
Mestnik
FOTO: Unsplash.
Aktualno Narava & zdravje Novice

Huda ura na našem koncu, zalilo prostore internata

 Predvsem jugovzhodni in severni del države so v torek okoli 18. ure ponovno zajela neurja z močnim vetrom in dežjem, ponekod je padala tudi toča. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so neurja največ težav povzročila na območju občin Črnomelj, Metlika, Novo mesto, Semič, Straža, nekaj manj pa še v občinah Dravograd in Slovenj Gradec.

Po doslej zbranih podatkih je bilo zabeleženih 42 dogodkov. Aktiviranih je bilo 22
gasilskih enot, od tega ena poklicna. Na terenu so bili tudi delavci cestnih in komunalnih služb ter vzdrževalci električnega in telefonskega omrežja.

V večini primerov je šlo za močan veter, ki je podrl večje število dreves in odkril nekaj ostrešij objektov. V naselju Podzemelj v občini Metlika je drevo padlo na streho gostilne, veter pa poškodoval ostrešje župnišča.

Meteorna voda je zalila nekaj kleti stanovanjskih objektov in garaž. V Semiču je voda zalila proizvodno halo podjetja Iskra, v Novem mestu v ulici Ob potoku pa kletne prostore internata.

Odpravljanje škode po neurju se bo nadaljevalo tudi danes.

STA.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih