fbpx
Mestnik
škof Andrej Saje
FOTO: Katoliška cerkev.
Aktualno Dogodki

Škof Andrej Saje bo daroval mašo za domovino

Pred dnevom državnosti, ki ga obeležujemo 25. junija, bo danes popoldne tradicionalno potekala zahvalna maša za domovino. Daroval jo bo novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) Andrej Saje skupaj s slovenskimi škofi. Uvod v mašo pa je 24 ur molitve in posta za domovino, ki poteka od torka popoldne.

Zahvalna maša za domovino bo ob 18.30 v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani. Kot so zapisali na spletni strani SŠK, se bodo letos pri maši spomnili 30. obletnice vzpostavitve diplomatskih odnosov med Republiko Slovenijo in Svetim sedežem.

K maši so povabljeni predstavniki družbeno-političnega življenja in diplomatskega zbora. Pri bogoslužju bodo poleg vojaškega vikariata pri Slovenski vojski in Zbora Slovenske filharmonije sodelovali tudi predstavniki enote za protokol ter kvintet trobil orkestra Slovenske vojske.

Različne skupine iz domovine in zamejstva ter izseljenstva pa so oblikovale molitve za 24 ur molitve in posta za domovino, ki potekajo od torka od 18.30 do danes do začetka zahvalne maše. Molitev bo potekala preko spleta, so objavili na spletni strani Družine.

STA.

PREBERITE ŠE:

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih