fbpx
Mestnik
Kronika in policijska poročila

Hudi nesreči pri kmetijskih opravilih

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 23. 6. in 26. 6. posredovali v 211 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 738 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 20 prometnih  nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 49-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v  zasebnih prostorih in v Črnomlju kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, goljufije, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu, iskanja pogrešane osebe, požarov, sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

24. 6. dopoldne so bili policisti obveščeni, da na avtocesti v smeri proti Obrežju voznik osebnega avtomobila s  prikolico vijuga po cesti in ogroža ostale udeležence v prometu. Policisti PP Šentjernej so voznika izsledili in ustavili. Ugotovili so, da 42-letni državljan Francije nima ustreznega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,35 miligramov alkohola. Preprečili so mu nadaljnjo vožnjo, avtomobil so mu zasegli in o kršitvah seznanili pristojno sodišče.

Policisti PP Črnomelj so 24. 6. okoli 21. ure na območju Gradnika zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Renault scenic. Med postopkom so ugotovili, da 54-letni večkratni kršitelj cestno prometnih predpisov nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kolesar pristal v bolnišnici

25.  6. okoli 10.30 je 77-letni moški kolesaril iz smeri Muhaberja proti Bršljinu. Zaradi neprilagojene hitrosti je v križišču izgubil oblast nad vozilom, padel in se lažje poškodoval. Poškodovanega moškega so oskrbeli v bolnišnici.

Poškodovan motorist

Črnomaljski policisti so bili 25. 6. okoli 18. ure obveščeni o prometni nesreči v Semiču. Opravili so ogled in ugotovili, da je 19-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v motorista, ki je v križišču zmanjšal hitrost in zavijal desno. Motorist je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti uvedli prekrškovni postopek.

Poziv morebitnim očividcem prometne nesreče

Policisti PP Brežice obravnavajo prometno nesrečo z udeležbo voznika električnega skiroja in voznika osebnega avtomobila, ki naj bi se zgodila 14. 6. ob 14.30 v krožnem križišču pri bencinskem servisu v Šentlenartu. V nesreči  se je voznik električnega skiroja lažje poškodoval. Izjavi obeh udeleženih voznikov o okoliščinah nesreče se razlikujejo, zato pozivamo morebitne očividce, da pokličejo na PP Brežice na številko 07 466 03 00, na 113 ali naj se osebno oglasijo na PP Brežice.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na parkirnem prostoru v Dolenjem Boštanju je 23. 6. nekdo vlomil v prtljažnik osebnega avtomobila in odtujil rezervno kolo, dva kompleta prve pomoči in osebne predmete. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za 500 evrov.

Z dvorišča stanovanjske hiše v Dolenji vasi na območju PP Novo mesto je v noči na 24. 6. nekdo odtujil kolo z motorjem Tomos APN 6.

V Kostanjevici na Krki je med 22. 6. in 24. 6. nekdo odtujil čoln rjave barve, dolg pet metrov, ki je bil ob reki Krki privezan na obrežje.

V Brežicah je neznanec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V noči na 25. 6. je v Dolenjem Gradišču pri Šentjerneju nekdo vlomil v objekt društva in odtujil opremo in pripomočke za peko na žaru v vrednosti okoli 600 evrov.

V naselju Srednik na območju PP Sevnica je 25. 6. popoldne neznanec vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Policisti PP Črnomelj so v noči na 24. 6. posredovali na javni prireditvi v Črnomlju. Trije kršitelji z območja Črnomlja,  ki so bili pod vplivom alkohola, niso upoštevali navodil in ukazov uslužbencev zasebno varnostne službe, zato so  zoper njih uporabili prisilna sredstva in jih obvladali. Dva so odpeljali v prostore za pridržanje, vsem pa bodo zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 23. 6. in 26. 6. na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Mostec, Čatež ob Savi, Nova  vas,  Bizeljsko, Slovenska vas) izsledili in prijeli 106 državljanov Maroka, 92 državljanov Pakistana, 85 državljanov  Bangladeša, 46 državljanov Afganistana, 38 državljanov Rusije, 29 državljanov Sirije,15 državljanov Indije, 13 državljanov Nepala, deset državljanov Šrilanke, osem državljanov Kube, sedem državljanov Somalije, sedem  državljanov Alžirije, šest državljanov Sierra Leone, pet državljanov Turčije, štiri državljane Kitajske, štiri državljane Iraka, dva državljana Konga, dva državljana Ugande in državljana Kameruna in na območju PP Črnomelj (Učakovci)  državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

V hlevu padel in se hudo poškodoval

24. 6. nekaj po 9. uri so bili sevniški policisti obveščeni, da reševalci v Marendolu oskrbujejo hudo poškodovanega  moškega. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je 57-letni  moški pri delu v hlevu z zgornje etaže z višine okoli petih metrov padel na betonska tla in se hudo poškodoval. Moški je bil s helikopterjem odpeljan v bolnišnico. Policisti okoliščine še preverjajo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Nesreča pri delu

24. 6. okoli 11.30 se je zgodila nesreča pri delu na območju Slamne vasi. Metliški policisti so ugotovili, da je do nesreče prišlo pri spravilu bal sena, ko je z etaže kmetijskega objekta ena izmed bal padla na 30-letnega moškega in ga huje poškodovala. Poškodovanega moškega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo o  ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih