fbpx
Mestnik
policija
Aktualno

Med košnjo mu je nepridiprav odpeljal avtomobil

25. 6. okoli 7. ure je oškodovanec policiste obvestil, da mu je med 5.30 in 7. uro, ko je opravljal košnjo, nekdo odtujil osebni avtomobil s prikolico, parkiran ob travniku. Avtomobil je bil odklenjen, v njem pa kontaktni ključi, poroča PU Novo mesto.

Kmalu je bil v kraju Trnovec najden avtomobil, ki je bil močno poškodovan. Policisti so ugotovili, da je kaznivega dejanja tatvine osumljen 18-letnik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Storilec je odtujil osebni avtomobil in vozil po gozdni poti in travniku, kjer je izgubil oblast nad vozilom, se večkrat prevrnil in lažje poškodoval. Policisti so še ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,64 miligramov alkohola. O kršitvah cestno prometnih predpisov bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče in ga ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja odvzema motornega vozila.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih