fbpx
Mestnik
MONM, občinski praznik
Aktualno Občina

Iskrene čestitke ob občinskem prazniku

“Drage občanke, cenjeni občani, iskrene čestitke ob prazniku Mestne občine Novo mesto, ki ga praznujemo 7. aprila. Bodimo še naprej presežni v svoji srčnosti in vzajemnosti, naša skupnost pa naj raste tudi v viziji sodobnega in povezanega Novega mesta.”

Občinski praznik bomo na njegov predvečer tradicionalno obeležili tudi s slavnostno akademijo, kjer bodo letos podeljene nagrade in priznanja posameznikom, ki s svojim delom in dosežki bogatijo novomeško skupnost in pozitivno vplivajo na življenje občank in občanov. Desetletja vloženega truda in prostega časa za nesebično pomoč drugim, za zastopanje glasov ranljivih skupin ter za dvig novomeške kulture in prostovoljstva na najvišjo raven orisujejo življenjske zgodbe petih letošnjih prejemnikov nagrad in priznanj Mestne občine Novo mesto.

Naziv častne občanke bo podeljen Branki Bukovec, ki velja za vodilno strokovnjakinjo na področju razvijanja in promocije prostovoljnega in humanitarnega dela, kulturno-umetniškega povezovanja, oblikovanja skupin za samopomoč, pomoči beguncem v lokalnem, nacionalnem in tudi širšem balkanskem okolju. S spodbujanjem in udejanjanjem medkulturnega dialoga med pripadniki manjšinskih skupnosti širše regije in lokalno skupnostjo je zgradila trdne temelje za uresničitev poslanstva o odprti in vključujoči družbi za vse. V petih desetletjih delovanja in predanosti svojemu delu je dala izjemno veliko tako Novomeščanom kot tudi širši skupnosti ter številnim beguncem in priseljencem. Uresničena je tudi njena vizija o ustanovitvi Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, ki je po treh desetletjih delovanja izjemno uspešno ter prepoznavno tako doma kot v tujini. Branka Bukovec je s predanostjo prostovoljnemu delu, skrbi za sočloveka, še posebej mladih in starejših, ponesla ime Novega mesta onkraj lokalnih in državnih meja. In to na najbolj plemenit način.

Na slavnostni akademiji bodo podeljene tudi nagrade Mestne občine Novo mesto, prejemniki so Ana Bilbija, Bojan Bencik in Elizabeta Vardijan, grb Mestne občine Novo mesto pa bo prejel Janez Gornik.

MONM.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih