fbpx
Mestnik
Foto: Maribor24.si
Aktualno Kronika in policijska poročila

PP Novo mesto: 75-letnik trčil v brano

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 223 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj tatvin. Posredovali so zaradi iskanja  pogrešane osebe, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Hudo poškodovan voznik osebnega avtomobila

Policisti PP Črnomelj so bili ob 20. uri obveščeni o prometni nesreči z udeležbo traktorista in voznika osebnega avtomobila v Semiču. Opravili so ogled in po prvih ugotovitvah je 37-letni voznik traktorja s pripetim traktorskim  priključkom – brano, peljal po Roški cesti po klancu navzdol, iz nasprotne smeri pa je pripeljal 75-letni voznik osebnega avtomobila. Med srečanjem je 75-letni voznik trčil v brano, saj traktorist ni zagotovil zadostne bočne  razdalje med svojim vozilom in vozilom, s katerim se je srečeval. Voznik osebnega avtomobila in potnica sta po trčenju ostala ukleščena, iz vozila so ju rešili gasilci. Po podatkih iz bolnišnice sta oba utrpela hude telesne  poškodbe. Policisti bodo zoper povzročitelja nesreče na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Padec voznika e-skiroja

Okoli 16. ure smo bili obveščeni o padcu voznika e-skiroja na Šmihelskem mostu v Novem mestu. Policisti PP Novo  mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 16-letni voznik e-skiroja, ki je vozil po napačni strani, zaradi neprilagojene  hitrosti izgubil oblast nad skirojem, padel in se poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zaradi kršitev bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V tem tednu bodo policisti poostreno nadzirali uporabo lahkih motornih vozil, kot so e-skiro, električno dvokolo in “segway”. Med akcijo bodo ob svojem rednem delu preverjali, ali vozniki e-skirojev izpolnjujejo pogoje za  udeležbo v prometu, uporabljajo dovoljene prometne površine in nosijo zaščitno čelado, ki je obvezna za vse voznike do dopolnjenega 18. leta starosti. Pozorni bodo tudi na prepovedano uporabo slušalk ali mobilnega telefona med vožnjo. Več o akciji Varno z e-skirojem v prometu na
https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/117821-od-3-do-9-aprila-poteka-akcija-varno-z-e-skirojem-v-prometu-letos-ponesrecenih-ze-20-voznikov-elektricnih-skirojev

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Šentjernej so med kontrolo prometa v Šentjerneju 3. 4. okoli 9. ure zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Mazda. Med postopkom so ugotovili, da 39-letni voznik vozi brez veljavnega  vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,8 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Med kontrolo prometa na Andrijaničevi cesti so policisti PPP Novo mesto v noči na 4. 4. kontrolirali voznika Renault kangoo. 29-letni kršitelj, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,43  miligramov alkohola. Avtomobil so zasegli, kršitelju izdali plačilni nalog in o vožnji brez veljavnega vozniškega dovoljenja seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Tatvine

V noči na 3. 4. je v Mirni Peči nekdo s strehe objekta odtujil bakrene odtočne cevi in obrobe. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V noči na 4. 4. je s parkirnega prostora na Vajdovi ulici v Semiču nekdo odtujil osebni avtomobil Fiat doblo, rdeče barve, registrskih oznak NM ZR-936. Avtomobil je bil odklenjen, v njem pa kontaktni ključi.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Nova vas pri Mokricah, Bukošek, Loče,  Dobova) izsledili in  prijeli 27 državljanov Pakistana, 23 državljanov Bangladeša, 11 državljanov Kube, osem državljanov Rusije, tri državljane Irana, tri državljane Maroka, dva državljana Turčije in državljana Bolivije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih