fbpx
Mestnik
Šport

ITTF Challenge 2020 – Slovenia Open: Otočec zanimiv zaradi – odlične hrane!

V NTK Krka Novo mesto se že pripravljajo na novo veliko namiznoteniško poslastico, na mednarodni turnir ITTF Challenge 2020 – Slovenia Open, ki bo potekal v športni dvorani na Otočcu od 22. do 26. aprila 2020. Gre za v namiznoteniškem svetu visoko cenjen turnir, ki se ga je v minulih letih udeležilo do 54 ekip z vseh kontinentov, dolenjski turistični biser pa je ob vsakem takem turnirju spoznalo do 500 igralcev s spremljevalci. Ko so v klubu na prejšnjih turnirjih opravili med nekaterimi nastopajočimi anketo in je bilo vprašanje, zakaj radi prihajajo na Dolenjsko, so šampioni najpogosteje omenili tri najpomembnejše razloge: odlična organizacija, čudovita okolica, prijazno hotelsko osebje z najboljšo kuhinjo tovrstnih turnirjev.

Letos bo turnir znova zanimiv tudi za najboljše igralce, saj se nahajamo v olimpijskem letu, otoški turnir pa je znan po izjemni kakovosti organizacije in vrhunskih igrah. Najboljši se na njem lahko posebej pripravljajo na olimpijske preizkuse v Tokiu, kamor se je letos prvič v zgodovini slovenskega namiznega tenisa uvrstila tudi članska reprezentanca, v kateri so kar trije člani Namiznoteniškega kluba Krka: Darko Jorgić, Peter Hribar in Deni Kožul. Organizatorji si prizadevajo, da bi na tem turnirju obvezno nastopila trojica Krkašev, saj bo tudi zaradi njihovih nastopov tekmovanje toliko bolj zanimivo. In še ne tako nepomembna informacija: v otoški športni dvorani bodo organizatorji tudi letos postavili veliko tribuno za gledalce, ki sprejme do 300 gledalcev. Ogled vrhunskega namiznega tenisa bo tudi letos brezplačen.

Pogleda na lepo pripravljeno otoško dvorano so najbolj veseli snemalci in fotografi, saj rdeče zelena barva pričara vrhunsko športno prizorišče.

Organizatorji so vedno veseli obiska številnih domačih gledalcev, letos pa jih pričakujejo nekoliko več zaradi olimpijskega leta.

Janez Pezelj, NTK Krka

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih