fbpx
Mestnik
policija
Foto: Nascas.si.
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Ustavili voznika avtomobila, ki je prevažal nezaščitene otroke

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 39 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 182 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

PROMETNA VARNOST

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Črnomelj so med kontrolo prometa v Lokvah ustavili voznika osebnega avtomobila Renault megane, ki sprva znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Med postopkom so ugotovili, da 35-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Kršitelj je v vozilu prevažal otroke, ki niso bili zavarovani z ustreznim zadrževalnim sistemom in v vozilu ni imel obvezne opreme. Avtomobil so mu zasegli, mu izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Med 24. 1. in 27. 1. je v Novem mestu nekdo na dvorišču podjetja vlomil v zabojnik in odtujil šest akumulatorjev.

V naselju Mihovica je med 22. 1. in 28. 1. neznanec vlomil v gospodarski objekt ob stanovanjski hiši in odtujil električno ročno orodje v vrednosti okoli 2.800 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehod državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dolnje Stare vasi izsledili in prijeli državljana Tunizije, ki je nezakonito prestopil državno mejo.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

 

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih