fbpx
Mestnik
Aktualno

Iz avta ukradel denarnico in se v oškodovanca še zaletel

Tekom vikenda je PU Novo mesto obravnavala tudi vlome in tatvine. Na sled so prišli osumljencema, ki sta ukradla osebni avtomobil. Obravnavali so odtujitev bakrenih žlebov in vloma v stanovanjsko hišo.

15. 10., okoli  9.30 je policiste oškodovanec obvestil, da mu je ponoči nekdo s parkirnega prostora v Novem mestu ukradel osebni avtomobil znamke Mercedes, v katerem so bili kontaktni ključi. OKC je opis ukradenega vozila takoj
posredoval policistom na širšem območju. V popoldanskih urah so policisti PP Novo mesto našli ukraden avtomobil na Kolodvorski cesti in prijeli tatova, stara 30 in 26 let. Osumljencema so zasegli tudi dokumente vozila znamke Kia. Med preverjanjem so  kasneje ugotovili,  da sta osumljenca dokumente ukradla iz odklenjenega avtomobila v Novem mestu. Avtomobil in ukradene predmete so zasegli in vrnili oškodovancema. Po zaključeni preiskavi bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Vlomi in tatvine

14. 10., okoli 12.30, je v Trebnjem neznanec iz odklenjenega kombija odtujil denarnico. Oškodovanec ga je zalotil in  mu poskušal preprečiti beg z osebnim avtomobilom, vendar je storilec trčil vanj in pobegnil. Policisti izvajajo  aktivnosti za izsleditev storilca kaznivega dejanja roparske tatvine.

V naselju Otavnik na območju PP Sevnica je s strehe objekta nekdo odtujil okoli 15 metrov bakrenih žlebov.

V naselju Globoko na območju PP Brežice je 14. 10., med 19. in 22.30, nekdo skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

15. 10., med 9. in 14. uro, je v naselju Hrastek (PP Krško) neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi  pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in bančno kartico s PIN kodo. Lastnico je oškodoval za 800 evrov.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih