fbpx
Mestnik
Foto: Splošna bolnišnica Novo mesto.
Foto: Splošna bolnišnica Novo mesto.
Aktualno

Nov oddelek za kardiologijo in magnetna resonanca

V Splošni bolnišnici Novo mesto bodo v torek uradno odprli nov oddelek za kardiologijo, za katerega je bolnišnica odštela skoraj dva milijona evrov lastnega denarja. S pomočjo ministrstva za zdravje pa so nabavili novo sodobno magnetno-resonančno napravo in zanjo prenovili potrebne prostore. Tudi ta naložba je stala približno dva milijona evrov.

Polovico denarja za omenjeno magnetno-resonančno napravo je prispevalo ministrstvo za zdravje, z “novim magnetom” in pred tem računalniško tomografijo ter z dvema novima naprava za rentgensko slikanje bodo pomembno dvignili kakovost bolnišnične radiološke diagnostike, so sporočili iz novomeške bolnišnice.

30 postelj

Novi oddelek za kardiologijo so ocenili za razvojno in strokovno pomembno pridobitev. Na novo so sicer zgradili prostore s skupaj približno 710 kvadratnimi metri. Oddelek ima 30 bolniških postelj. Večina teh je, skladno z najnovejšim smernicami v zdravstvu, eno- ali dvoposteljnih. Naložba bo omogočala strokovno boljšo, kakovostnejšo, varnejšo in hitrejšo obravnavo srčnih bolnikov, so dodali.

V Splošni bolnišnici Novo mesto, četrti največji slovenski bolnišnici, oskrbujejo več kot 170.000 prebivalcev jugovzhodne Slovenije, približno 30 odstotkov dodatnih pacientov pa prihaja iz drugih regij. Zaposlenih imajo približno 1200 ljudi, po njihovem številu pa so četrti največji delodajalec na Dolenjskem.

Letni prihodek bolnišnice znaša približno 85 milijonov evrov. Novomeška bolnišnica je zadnja leta “nadpovprečno veliko za slovenske razmere” vlagala v naložbeni razvoj, kar seveda vpliva na kakovost in strokovno raven te zdravstvene ustanove, so poudarili.

Leta 2018 so z vzpostavitvijo angiografskega laboratorija zmanjšali regijsko umrljivost zaradi srčno-žilnih bolezni. “Naša vizija in cilj sta, da z vzpostavljanjem mednarodnih standardov za bolnišnice postanemo primerljivi z najboljšimi bolnišnicami v Evropi,” so še zapisali v Splošni bolnišnici Novo mesto.

STA./ML.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih