fbpx
Mestnik
policija
Poročilo dežurnih policistov PU Novo mesto.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Iz avtobusov odnesli 15 akumulatorjev

V noči iz torka na sredo so neznanci iz parkiranih avtobusov na Ljubljanski cesti v Novem mestu odnesli 15 akumulatorjev. Po prvih ugotovitvah ogleda so pri tem poškodovali osem avtobusov in skupaj lastnikom povzročili za skoraj pet tisoč evrov škode.

Dežurni policisti so obravnavali tudi:

Vlom v gradbeni zabojnik

Na Jakčevi v Novem mestu so ponoči vlomili v gradbeni zabojnik in odnesli udarno kladivo ter motorno žago. Podjetju so povzročili za okoli sto evrov škode.

V Straži zagorela hiša

Okoli pol osme ure zjutraj je regijski center za obveščanje obvestilo policijo o požaru stanovanjske hiše v Straži. Gasilci iz GRC Novo mesto, PGD Straža in PGD Vavta vas so uspeli požar omejiti in pogasiti, policisti iz Dolenjskih Toplic pa so ob pomoči forenzičnega strokovnjaka novomeške policijske uprave opravili ogled. Po prvih ugotovitvah so zagorele lesene stene objekta, skozi katere je bila horizontalno napeljana dimniška cev od notranjega kamina. Kot kaže med dimnikom in lesenimi stenami ni bilo ustrezne izolacije, zaradi vročine se je vžgal leseni opaž, ogenj pa razširil na ostrešje. Poškodovan ni bil nihče, je pa nastala materialna škoda okoli štirideset tisoč evrov.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih