fbpx
Mestnik
Aktualno Kultura Občina Zanimivosti & Zabava

Kozinova zidanica uvrščena v javno kulturno infrastrukturo

Svetniki so na četrtkovi redni seji propadajočo Kozinovo zidanico na Trški gori, v kateri je ustvarjal skladatelj Marjan Kozina, uvrstili med objekte, ki imajo status javne infrastrukture na področju kulture. S tem Mestna občina Novo mesto nadaljuje prizadevanja za njeno napovedano prenovo, so sporočili z občine.

Kozinova zidanica je dobila status javne infrastrukture na področju kulture, s čimer novomeška občina izpolnjuje predpogoje za kandidaturo in pridobitev sredstev na javnih razpisih ministrstva za kulturo za prenovo objekta, ki jo načrtujejo letos.

 VIR: MONM

Pred šestimi leti je bila zidanica razglašena za kulturni spomenik lokalnega pomena.

Zidanica, ki je simbolno povezana z enim največjih slovenskih skladateljev 20. stoletja Marjanom Kozino, bo po prenovi namenjena izvajanju glasbenih in drugih kulturno-umetniških vsebin, izobraževalnih vsebin in delavnic s področja glasbene umetnosti ter za potrebe umetniških rezidenc in protokolarnih dogodkov, so pojasnili.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih