fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Iz nabiralnika s prostovoljnimi prispevki odtujil denar

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 137 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Sevnici zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Nekaj po 22. uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v kraju Čanje na območju PP Sevnica. Policisti so ugotovili, da je 45-letni voznik osebnega avtomobila izgubil oblast nad vozilom, zapeljal preko levega smernega vozišča in trčil v ograjo ter se prevrnil. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,62 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog, mu odvzeli vozniško dovoljenje in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Novomeški policisti prijeli tatu

Nekaj po 14. uri so bili policisti obveščeni, da je v cerkev na območju PP Novo mesto vstopil neznanec in iz nabiralnika s prostovoljnimi prispevki odtujil denar. Pri dejanju ga je zalotil oškodovanec, kateremu je denar vrnil, potem pa pobegnil. Policisti PP Novo mesto so na podlagi opisa 54-letnega tatu izsledili in prijeli. Okoliščine še preiskujejo, zoper njega pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

V Zabukovju nad Sevnico je neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil posodo s kovanci. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 350 evrov.

V Malem Kamnu na območju PP Krško je nekaj pred 19. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. Ob sprožitvi alarmne naprave je storilec pobegnil.

Okoli 20. ure je na parkirnem prostoru v Dolenjem Kamenju nekdo iz rezervoarja tovornega vozila iztočil in odtujil okoli 100 litrov goriva.

V kraju Apnenik na območju Šentjerneja je v noči na 9. 1. nekdo iz odklenjenega kmetijskega objekta odtujil suhomesnate izdelke in lastnika oškodoval za 200 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Brežice, Nova vas pri Mokricah) izsledili in prijeli 21 državljanov Sirije, štiri državljane Bangladeša, štiri državljane Afganistana, tri državljane Kitajske, dva državljana Maroka in po enega državljana Šrilanke, Alžirije, Rusije in Turčije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih