fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Kriminalisti hrvaška državljana ovadili ponarejanja vrednostnih papirjev

Novomeški kriminalisti so hrvaška državljana ovadili kaznivega dejanja zlorabe osebnih podatkov in ponarejanja vrednostnih papirjev. Osumljena sta s ponarejeno osebno izkaznico slovenskega državljana odprla transakcijski račun v Litvi in ponaredila več menic v vrednosti 1,7 milijona evrov, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Po tistem, ko sta z osebnimi podatki oškodovanega odprla račun v Litvi, sta ponaredila večje število menic osmih slovenskih gospodarskih družb v skupni vrednosti več kot 1,7 milijona evrov in jih po pošti poslala osmim slovenskim bankam.

Osumljena sta kot pošiljatelja in meničnega upnika navedla oškodovanega slovenskega državljana. V kolikor bi prišlo do unovčitve poslanih menic, bi bil denar nakazan na transakcijski račun v Litvi, osumljena pa bi s storitvijo kaznivih dejanj pridobila veliko protipravno premoženjsko korist, so navedli na novomeški policijski upravi.

Kriminalisti so osumljena ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Krškem.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih