fbpx
Mestnik
nesreča
Kronika in policijska poročila Ostalo

Podrobnosti nesreče: Iz zverižene pločevine rešili tri ukleščene osebe

Včeraj ob 21.01 sta v naselju Srednje Pijavško v občini Krško trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, zagotovili potrebno razsvetljavo, iz zverižene pločevine rešili tri poškodovane ukleščene osebe in nudili pomoč policiji in reševalcem, poroča Uprava za zaščito in reševanje Republike Slovenije. Z vpojnimi sredstvi so posuli iztekle motorne tekočine in skupaj s delavcem cestnega podjetja počistili cestišče. Reševalci NMP Krško in NMP Sevnica so poškodovane na kraju ustrezno oskrbeli in dve osebi prepeljali v SB Brežice in eno v SB Novo mesto. Cesta je bila nekaj časa zaprta za promet. Obveščene so bile pristojne službe.

Na Pijavškem so včeraj zvečer prometni policisti obravnavali hudo prometno nesrečo, v katero je bila ena oseba posebno hudo telesno poškodovana, dve pa lažje. Po prvih ugotovitvah ogleda je 19-letni voznik iz okolice Krškega peljal po glavni cesti od Brestanice proti Boštanju. V vozilu je imel 20-letnega sopotnika. Kjer cesta preide iz blagega levega ovinka v ravnino, je domnevno zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom, ki ga je obrnilo za devetdeset stopinj v levo, tako da je bočno drsel čez vozišče na drugo stran ceste. V tem trenutku se je pravilno po svoji strani iz smeri Boštanja pripeljala 34-letna voznica osebnega avtomobila in s prednjim delom silovito trčila v desni bok vozila 19-letnega voznika, kjer je sedel 20-letni sopotnik.

Na kraju so prvo pomoč nudili gasilci, policisti in reševalci z zdravnikom iz Krškega in Sevnice. Vse poškodovane so odpeljali v bolnišnico – 19-letni voznik in 34-letna voznica sta dobila lažje poškodbe, 20-letni sopotnik iz okolice Krškega pa je zelo hudo poškodovan ostal na zdravljenju v brežiški bolnišnici.

O nesreči sta bila obveščena dežurna preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Zaradi ogleda in odstranjevanja posledic nesreče je bila glavna cesta med Brestanico in Boštanjem zaprta od devete zvečer do polnoči. Prisotnosti alkohola policisti niso ugotovili, vsi udeleženi so uporabljali varnostni pas, povzročitelj prometne nesreče pa ima vozniško dovoljenje nekaj manj kot šest mesecev, poroča PU Novo mesto.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih