fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Gospodarstvo Novice

Izgradnja brvi Loka – Kandija

Novomeški župan je z direktorjem podjetja CGP podpisal pogodbo za izgradnjo brvi za kolesarje in pešce Loka-Kandija. Dela so ocenjena na dobrih 2,6 milijona evrov, projekt pa bosta sofinancirala tudi Evropski sklad za regionalni razvoj in država.

Dela se bodo pričela konec oktobra in naj bi se zaključila do konca prihodnjega leta. Brv, dolžine 121,5 metra in širine 4,3 metra, bo na desnem bregu reke Krke umeščena tik pred izlivom Težke vode, kjer se bo nahajal tudi manjši vstopni trg in na levem bregu preko dostopne klančine in stopnic na Župančičevo sprehajališče. S tem bo Novo mesto dobilo mrežo sprehajalnih poti, ki bodo sprehajalce in kolesarje peljale ob reki Krki in omogočile prečkanje reke in sprehod po Župančičevem sprehajališču, ki je priljubljena sprehajalna in rekreacijska površina Novomeščanov. Kot je poudaril župan Gregor Macedoni, bo brv poleg Loke in Kandije povezala tudi zaledno šmihelsko območje. »Brv bo podaljšek nove sprehajalne poti ob Težki vodi, za katero bo kmalu objavljen razpis za izgradnjo. S tem bomo šmihelsko zaledje po trajnostni infrastrukturi povezali z mestom,« je na podpisu pogodbe še povedal župan.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih