fbpx
Mestnik
Foto: Maribor24.si
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila Novice Ostalo

Izsledili voznika, ki je po avtocesti vozil v nasprotni smeri

24. 10. nekaj pred 9. uro smo prejeli več klicev voznikov, da na avtocestiiz smeri Obrežja voznik pelje v nasprotni smeri, prišlo naj bi tudi doprometne nesreče. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je 74-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Obrežja proti Ljubljani v nasprotni smeri, po desnem prometnem pasu. Nasproti je pravilno pripeljala 62-letna voznica osebnega avtomobila, v katerem je bil tudi sopotnik in trije otroci. Ob srečanju z voznikom se je poskušala izogniti trčenju ,zato je sunkovito zavila in trčila v varovalno ograjo. Med vozili ni prišlo do trčenja, 76-letni voznik je nadaljeval z vožnjo in po 1,5 kilometrov vozilo ustavil na odstavnem pasu. Policisti bodo zoper 76-letnega državljana Hrvaške na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

22. 10. okoli 17.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh vozil na Sevnem pri Novem mestu. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 54-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zarad izsiljevanja prednosti trčil v mini bus. V nesreči ni bil nihče poškodovan,policisti pa so še ugotovili, da je imel povzročitelj v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje,prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogomseznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Sevnica so med kontrolo prometa pri Spodnjih Vodalah ustavili voznika kmetijskega traktorja. Ugotovili so, da 51-letni voznik nimaveljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,58miligramov alkohola. Traktor so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

Med 21. 10. in 22. 10. je na Ulici 21. oktobra v Črnomlju nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil ključe stanovanjske hiše.

V Dolenjih Skopicah na območju PP Brežice je v noči na 22. 10. neznanec vlomil v rezervoar delovnega stroja in odtujil okoli 160 litrov goriva.

Na Novem trgu v Novem mestu je v noči na 24. 10. nekdo skozi vrata vlomil vgostinski lokal.

Med 23. 10. in 24. 10. je v Brestanici nekdo iz stanovanjske hiše odtujil denar. Okoliščine policisti še preiskujejo.Kršitelje prijeli in pridržali

V noči na 25. 10. smo bili obveščeni, da na avtobusnem postajališču v Šentjerneju neznanci s kričanjem in razbijanjem motijo javni red in mir.

Policisti so na kraju izsledili tri kršitelje iz Dobruške vasi, ki so bilipod vplivom alkohola. Tudi po prihodu policistov se niso pomirili,nadaljevali so s kršitvami in niso upoštevali ukazov, zato so zoper njih uporabili prisilna sredstva, jih obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zoper mladoletnega kršitelja, ki je med postopkom napadel policistko, bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.Zaradi kršitev javnega reda in miru bodo kršiteljem izdali plačilne naloge.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih