fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila Ostalo

Iztiril vlak, dva potnika lažje poškodovana

Zaradi podrtega drevja se je v torek zvečer na železniški progi Metlika-Ljubljana v občini Novo mesto iztiril vlak. Dva potnika sta bila lažje poškodovana, prepeljali so ju v novomeško bolnišnico. Železniška proga med Metliko in Ljubljana bo do nadaljnjega zaprta, so sporočili iz Slovenskih železnic.

Kot so pojasnili, se je vlak iztiril med postajama Birčna vas in Uršna sela v torek ob 21.25 zaradi podrtega drevja, ki je bilo zunaj progovnega pasu in je padlo na železniško progo. Na vlaku je bilo sedem potnikov, strojevodja in dva sprevodnika. Dva potnika sta bila lažje poškodovana in so ju prepeljali v novomeško bolnišnico.

Železniška proga Metlika-Ljubljana bo do odprave posledic nesreče zaprta, za potnike bo organiziran nadomestni avtobusni prevoz.

V Slovenskih železnicah so sicer zatrdili, da na železniški progi Metlika-Ljubljana redno odstranjujejo drevje, ki se nagiba nad železniško progo. To so zaradi težkih vremenskih razmer nazadnje očistili v torek ob 18. uri.

Sicer pa so so zaradi težkega snega v torek večkrat zapirali več železniških prog, med drugim tudi progo med Borovnico in Logatcem, kjer je zapadlo do 20 centimetrov novega težkega snega, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih