fbpx
Mestnik
policija
Poročilo dežurnih policistov PU Novo mesto.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Vozil pijan, voziti pa niti ne bi smel

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 291 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je umrl voznik tovornega vozila, dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in 16 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov,  ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi štirih  kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, zastojev v prometu in nezakonitih prehodov državne meje, sporoča Policijska uprava Novo mesto.

Nekaj po 8. uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti Novo mesto – Metlika, v Koroški vasi. Policisti  PP Novo mesto so ugotovili, da je 57-letni voznik avtobusa zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil  oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v varovalno ograjo. Voznik in potniki se v nesreči niso poškodovali. Promet na tem delu ceste je bil zaradi odstranjevanja posledic nesreče oviran. Policisti okoliščine še preiskujejo in  bodo na podlagi ugotovitev zoper voznika avtobusa ustrezno ukrepali.

Poškodovani voznici

O prometni nesreči na cesti med Semičem in Štrekljevcem so bili policisti obveščeni nekaj po 13.30. Črnomaljski  policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 36-letna voznica osebnega avtomobila, ki je zapeljala na nasprotno smerno vozišče in čelno trčila v avtomobil 35-letnem voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. Lažje poškodovani voznici so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročiteljici nesreče bodo policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Krško so okoli 10.30 v Krškem ustavili 51-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil v času, ko se mu izvršuje ukrep prepovedi vožnje motornih vozil. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,22 miligramov  alkohola, so avtomobil zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih