fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Zanimivosti & Zabava

Je mesec julij tudi mesec Julij in Julijanov?

… Je! V juliju je tudi dejansko v Sloveniji rojenih največ Julij in Julijanov!

Tako, kot smo že maja ugotovili, da je tudi statistično v Sloveniji rojenih največ Maj in Majev, tudi za mesec julij velja, da se prav na ta mesec rodi tudi največ Julij in Julijanov. Po podatki Statističnega urada Republike Slovenije ima kar 15 odstotkov Julij in 12 odstotkov Julijanov rojstni dan enkrat v juliju.

V Sloveniji živi toliko Julij

Število prebivalk Slovenije z imenom Julija je bilo do letošnjega leta 3.594 in je trenutno 77. mestu po pogostnosti med ženskimi imeni. Največ Julij je bilo rojenih prav od leta 2011 naprej, priljubljenost tega imena pa iz leta v leto raste.

Julija je sedmo najpogostejše žensko ime pri nas

Ime Julija je priljubljeno že od leta 1990, v zadnjih desetih letih pa je Julija po pogostnosti že na 7. mestu, največ jih je v Osrednjeslovenski regiji in v Jugovzhodni Sloveniji.

Kaj pa Julijan?

Julijan sicer ni tako zelo priljubljeno kot Julija, pa vendar je v Sloveniji do leta 2020 živelo 423 moških s tem imenom in tako zaseda 323. mesto na lestvici pogostnosti med moškimi imeni.

V zadnjih desetih letih se je rodilo 158 dečkov s tem imenom, kar ga uvršča na 130. mesto po priljubljenosti.

Skratka, tako Julija kot Julijan (ponovno) pridobivata status priljubljenega imena med Slovenci.

N.Š.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih