fbpx
Mestnik
Ostalo

Jelinčič pozval Janšo za odprtje gostinskih lokalov

Včeraj je prvak Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič Plemeniti predsedniku vlade Janezu Janši v državnem zboru zastavil vprašanje o odprtju gostinskih lokalov.

Poslanec Zmago je Janši dejal, da je skrajni čas za odprtje gostinskih lokalov, saj so že več kot štiri mesece zaprti. “Gostinci so obupani, ljudje so živčni in nervozni, zato potrebujemo druženje,” je dejal. Poudaril je, da so v gostinskih lokalih upoštevali vse ukrepe razdalje in razkuževanja in da se tam ni nihče okužil. Po njegovih besedah se je zaradi zaprtja gostiln povečalo druženje po garažah in zasebnih prostorih, kjer pa se ne upoštevajo higienski ukrep. Jelinčič je vladi predlagal, da se naj najprej odprejo gostinske terase in da se omejitev v gibanju v nočnem času ukine.

Janša mu je na zastavljeno vprašanje odgovoril, da imamo v Sloveniji bistveno slabše stanje kot države, ki imajo odprte gostinske lokale. “Naredimo vse, da bomo prišli v rumeno fazo in takrat lahko računamo, da bomo lahko sproščali terase gostinskih lokalov,” je pojasnil.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih