fbpx
Mestnik
Aktualno Vrtci, šole, študij

Jutri osnovnošolci nadaljujejo počitnice, vrtci bodo odprti, srednje šole,gimnazije,višje in visokošolske ustanove pouk na daljavo

Vlada je seji sprejela odločitve o nadaljnjih ukrepih v naslednjem tednu. Simona Kustec, ministrica za izobraževanje, znanost in šport, je napovedala, da bodo osnovnošolci v naslednjem tednu imeli podaljšane šolske počitnice, s čimer se želijo izogniti preobremenjenosti staršev, ki bodo delo zaradi varstva morali opravljati od doma. »Kar pa ne pomeni, da bo šola podaljšana v poletne počitnice,« pravi Kustečeva. Zamujene ure bodo najverjetneje nadomeščali tekom šolskega leta, kdaj in kako se bodo odločali sproti. Glede na to, da bodo starši osnovnošolcev, predvsem prve triade, morali ostati doma že zaradi varstva otrok, so poskrbljena ustrezna nadomestila plač.

Vrtci bodo delovali tako, kot sedaj, varstvo bo zagotovljeno le tistim otrokom, katerih starši si ne morejo privoščiti odsotnosti iz delovnega mesta. To bosta oba starša morala dokazati s pisnim potrdilom delodajalca.

Srednje šole, gimnazije, višje in visokošolske ustanove in vse ostale oblike izobraževanj bodo v naslednjem tednu izvajali pouk na daljavo.

M.K.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih