fbpx
Mestnik
Portorož 2020 kadetinje.
Aktualno Šah Šport

Kadetinje ŠD KRKA NM državne prvakinje 2020!

Le nekaj dni po izjemnem uspehu Vida Dobrovoljca je bil Portorož znova srečen kraj za novomeške šahiste. Na Ekipnem tekmovanju v standardnem šahu so tokrat nastopili šahisti in šahistke do 16 let. Na tridnevnem državnem prvenstvu je sodelovalo 17 ekip iz vse Slovenije, ki so odigrale po pet dvobojev.

Tokrat sta zablesteli kadetinji Šahovskega društvo KRKA Novo mesto Tjaša Pajek in Asja Čebron (v ekipi je bila tudi rezervna igralka Alja Bizjak), ki sta premagali vse svoje nasprotnice in z veliko prednostjo osvojili naslov državnih prvakinj. Skupaj sta zabeležili 8 posamičnih zmag in le 2 remija. Kadeti ŠD KRKA NM so v fantovski konkurenci osvojili sedmo mesto.

V senci novomeškega uspeha velja pohvaliti tudi mlade šahiste Triglava iz Krškega, ki so osvojili srebrni pokal med dekleti in bronastega med fanti. Žal tokrat na tekmovanju ni bilo sicer odličnih mladih šahistov iz Kočevja.

Robert Rudman, ŠD Krka Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih