fbpx
Mestnik
(Foto: FB Inja music)
Aktualno Dogodki Kultura Novice

Prvi večer festivala nove novomeške glasbe posvečen Miranu Jarcu

Ker je bil Miran Jarc Črnomaljec tako kot Martina, so se mu posvetili z venčkom etno obarvanih priredb belokranjskih ljudskih sklad. Nastopali so Martina Mravinec, ki je mlada glasbenica, pevka, avtorica glasbe in besedil sovjih pesmi. Poje s tamburaškim orkestrom Dobrec, sodeluje pa tudi z belokranjsko zasedbo 2B. Na bas kitaro je Martino spremljal Domen Bohte, ki je umetniški vodja delavnic in festivala Jazzinty. Tretji nastopajoči Borut Perše iz zasedbe Jardier, ki sodeluje kot studijski glasbenik pri založbi Inja music. Natopali so tudi skupina Tretji kanu, ena najbolj predvajanih skupin na Valu 202. Pevka skupine Anja Pavlin je tudi soustanoviteljica založbe Inja music in soorganizatorka festivala.

Festival nove novomeške glasbe je motiv 100. obletnice novomeške pomladi s poudarkom na kantavtorskih, intimnih koncertih predstavnikov novega novomeškega vala glasbe in tematskih večerih treh predstavnikov gibanja novomeške pomladi: Mirana Jarca, Božidarja Jakca in Antona Podbevška. »Prav je, da se slednjim poklonimo na svojevrsten način, saj je gibanje, katerega kolesje so spravili v tek, ključno vplivalo na kulturno-umetniško dogajanje takrat in posledično danes,« so zapisali organizatorji festivala.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih