fbpx
Mestnik
Iz počitniške hiše so odnesli celo daljnogled. FOTO: Unsplash.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Kaj vse se nalepi na prste nepridipravom? Tudi daljnogled

Policisti Policijske uprave Novo mesto so  v preteklem dnevu intervenirali v 57 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 184  klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 15 prometnih  nesreč,  v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje, sporoča Alenka Drenik iz Policijske uprave Novo mesto.

Včeraj, nekaj po 9. uri so bili policisti obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo žensko, ki naj bi se poškodovala v prometni nesreči. Policisti so zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila na cesti med naseljema Praprot in
Stranska vas pri Semiču. 21-letna voznica osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in se večkrat prevrnila. Povzročiteljici, ki se je v nesreči lažje poškodovala, bodo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Kolesar lažje poškodovan

Okoli 18.30 se je zgodila prometna nesreča na Ratežu. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je 68-letni kolesar zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom, padel in z glavo udaril v kovinsko
ograjo. Reševalci so moškega na kraju oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Vlomi in tatvine

Med 23. 7.  in  2. 8. je v Velikih Malencah nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. V objekt ni uspel vstopiti, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov škode.

Med  31. 7. in 2. 8. je v kraju Mavrlen na območju PP Črnomelj nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil LCD televizor in daljnogled. Lastnika je oškodoval za 200 evrov.

V Dolenjskih Toplicah je med 15. 7. in 2. 8. neznanec s strehe počitniške hiše odtujil bakrene žlebove. Vlomil je tudi v objekt in s terase odtujil mizo. Lastnik ocenjuje, da je z vlomom in tatvino oškodovan za okoli 2000 evrov.

V okolici Velikega Slatnika na območju PP Novo mesto je med 31. 7. in 2. 8. nekdo vlomil v dva lesena pomožna objekta in odtujil več kosilnic, dve motorni žagi in električno ročno orodje.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih