fbpx
Mestnik
Parliament Attack, skupina, ki je nastopila še v "dovoljenem" času.
Aktualno Dogodki Novice

Koga moti zabava na novomeških trgih?

Poletje je čas, ko se kultura iz muzejev in dvoran preseli na trge in ulice. Tudi novomeški Glavni trg je prostor številnih kulturnih prireditev. Pretekli konec tedna se je festival Novomeško poletje končal predčasno, še pred 22.uro. Zakaj? Ker je nekoga pač dogajanje zmotilo.

Tisti dan so se na odru zvrstili Parliament Attack in Krt z bendom. Skupina Luto pa je morala svoj nastop prekiniti, saj se je bližala 22. ura, ko naj bi na trgu sledila tišina.

Mnenja Novomeščanov so se nato začela deliti. Na eni strani so bili razočarani obiskovalci prireditve, na drugi strani ljudje, ki si po 22. uri želijo miru.

Mestna občina Novo mesto odgovarja, da so vse prireditve na Glavnem trgu prijavljene. Na njihove FB profilu pa odgovarjajo tudi na vprašanje, kako je s prireditvami po 22. uri.

“Postopek za prireditve po 22. uri je zaradi zakonodajnih možnosti, ki jih nekateri posamezniki praktično vselej zlonamerno izkoriščajo, kompleksnejši predvsem pa časovno daljši. Vseeno si bomo še naprej prizadevali za bogat nabor prireditev v mestnem jedru.”

Prebivalci Novega mesta (razen posameznikov) si želijo dogajanja. In upajo, da se bo zakonsko uredilo tudi dogajanje po 22. uri.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih