fbpx
Mestnik
Gospodarstvo Aktualno Novice Občina

Kako do ugodnih kreditov in subvencije obrestne mere?

Tudi letos Razvojni center Novo mesto omogoča malemu gospodarstvu ugodne obrestne mere, manjše stroške najema posojil ter pridobitve garancij.

Upoštevaje trenutne omejitve pri poslovanju podjetij bo za hitrejši zagon gospodarstva še toliko bolj pomemben enostaven in ugoden dostop do sredstev. Za hitrejši zagon gospodarstva imate, poleg vladnih ukrepov, od 1. 4. 2020 na voljo Razpis garancij in posojil Garancijske sheme za Dolenjsko za leto 2020. Na razpisu lahko, poleg trenutno najbolj potrebnih obratnih sredstev, pridobite tudi ugodne kredite za investicije, zaposlovanje in predfiranciranje projektov z garancijo do 80 %. Razvojni center Novo mesto d.o.o. v sodelovanju s pristopnimi bankami že 22 let razpisuje garancije in posojila, ki jih lahko koristijo mikro, mala podjetja, samostojni podjetniki, fizične osebe z dopolnilno dejavnostjo, zavodi, zadruge in socialna podjetja. V letu 2020 je razpisanih 4,1 mio EUR sredstev.

Poleg Garancijske sheme za Dolenjsko pa je Razvojni center Novo mesto v sodelovanju z občinami Dolenjske Toplice, Novo mesto, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Straža, Šentjernej, Škocjan in Žužemberk na svoji spletni strani objavil še Povabilo podjetnikom za Sofinanciranje subvencije obrestne mere podjetniških kreditov na območju Dolenjske 2020. Razpisanih je 44.000 EUR subvencij. Na povabilo se lahko prijavijo mikro, mala podjetja, samostojni podjetniki posamezniki ter socialna podjetja. Upravičene so obresti v obdobju od 1. 10. 2019 do 30. 9. 2020 v višini 50% vseh upravičenih stroškov. Najnižji upravičeni znesek subvencije na vlogo je 50,00 EUR, največji znesek na upravičenca je 2.000 EUR. Vsak upravičenec lahko odda največ 3 vloge. Povabilo je odprto do 20. 10. 2020.

Razpis in povabila sta z vsemi informacijami objavljena na spletni strani www.rc-nm.si.

Irma Klobčar, RC Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih