fbpx
Mestnik
Foto: Siol.net
Kronika in policijska poročila Aktualno

PU Novo mesto: Zaradi vožnje po levem pasu trčila v traktor s pijanim voznikom

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  46 nujnih primerih  in  na  številko  113 prejeli 211 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo,  v kateri se je lažje poškodoval kolesar in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli avtomobil kršitelju  cestno  prometnih  predpisov,  ki  ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.  Posredovali  so  zaradi  12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih  krajih  in  v  zasebnih  prostorih.  S  področja  kriminalitete  so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi požarov, najdbe neeksplodiranega ubojnega sredstva in nezakonitega prehoda državne meje.

Prometna varnost

Policisti  PP  Brežice so bili okoli 16.30 obveščeni o prometni nesreči pri Pišecah.  Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročila 41-letna voznica  osebnega  avtomobila,  ki  je zaradi vožnje po levi strani vozišča trčila  v  kmetijski  traktor, ki ga je vozil 51-letni voznik. V nesreči ni bil  nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da je voznik traktorja vozil  pod  vplivom  alkohola,  v  litru  izdihanega  zraka  je  imel  0,81 miligramov  alkohola.  Povzročiteljici  nesreče  so  izdali plačilni nalog, zoper  voznika  traktorja  pa zaradi vožnje pod vplivom alkohola na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kriminaliteta

Vlomi in tatvine

V  večernih  urah  je na parkirnem prostoru na Otočcu nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbico z dokumenti, bančnimi karticami in denarjem. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1200 evrov škode.

Javni red in mir

Kršitelja pridržali

Nekaj  po 22. uri so policisti PP Novo mesto zaradi kršitev javnega reda in miru  posredovali  v zasebnem prostoru v okolici Otočca. Pijan kršitelj, ki je  družinske  člane  žalil in jim grozil, se tudi po prihodu policistov ni pomiril,  zato  so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali  v  prostore  za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Mejne zadeve in tujci

Nezakonito prestopil državno mejo

Policisti  PP  Metlika  so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Želebeja izsledili in prijeli državljana Alžirije, ki je nezakonito prestopil državno mejo.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih