fbpx
Mestnik
VIR: Wikipedia
Aktualno Politika

Kako posameznik lahko zavira obnovo Sokolskega doma

Da je obnova Sokolskega doma nujna, je jasno že na prvi pogled. In o obnovi se govori že leta in leta. Do leta 2018 je v tem kulturnem spomeniku državnega pomena svoj prostor imela alternativna kultura. Vse dokler gradbena inšpekcija ni ugotovila, da pogoji za bivanje in delo niso več primerni. “Alter scena” se je umaknila. Kar je razjezilo marsikoga in postopoma je sledil dokončen propad. Danes je pogled na nekdaj mogočno stavbo – klavrn. Razpadajoča fasada, zapečaten vhod in okna. Da se bi nekaj le lahko premaknilo, priča le nova streha. A nadaljevanje obnove zavira domačin s tožbo.

Občina je lansko leto pridobila gradbeno dovoljenje za obnovitvena dela, a kot kaže, bo obnova še za nekaj časa ostala pod vprašajem. Zakaj? Ker se je eden izmed občanov pritožil nad izdano dovoljenje na ministerstvo za okolje in prostor. Na drugi stopnji je pritožbo sicer vrnilo. Občan sedaj vztraja s pritožbo na ustavno sodišče, je za oddajo Svet na kanalu A povedal župan Gregor Macedoni.

Volja oziroma kaprica posameznika, ki sicer ne živi tako blizu Sokolskega doma, je očitno nad željo mnogih, da se v stavbo vrne življenje.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih