fbpx
Mestnik
Prenova ceste na Dolžu. FOTO: MONM.
Prenova ceste na Dolžu. FOTO: MONM.
Aktualno Občina Politika

Kako poteka prenova ceste na Dolžu?

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, direktor podjetja KOP Brežice Dejan Bibič in predsednik sveta Krajevne skupnosti Dolž Martin Kobe so podpisali pogodbo za izvedbo druge faze prenove ceste na Dolžu v višini 174.000 evrov z DDV, pri čemer bo krajevna skupnost prispevala 25.000 evrov. Gre za nadaljevanje ureditve ceste iz središča kraja v smeri proti Vrhem, kjer je bil v prvi fazi del že obnovljen 80-metrski odsek ceste, zgrajen pločnik in javna razsvetljava, sedaj pa bo prenovljenih še nadaljnjih 170 metrov cestišča. Dela se začnejo ta mesec in bodo predvidoma zaključena do poletja, obljubljajo na MONM.

Kot je povedal župan Gregor Macedoni, dela tudi tokrat poleg ureditve ceste zajemajo še nadaljevanje izgradnje manjkajočega pločnika in javne razsvetljave, zgrajeni bodo tudi podporni zidovi in urejeno odvodnjavanje meteornih voda. S tem bo zagotovljena večja varnost predvsem za ranljive udeležence v prometu in urejena varna šolska pot za šolarje podružnične šole, na tak način pa na občini nadaljujemo z urejanjem primestnih središč in podeželja ter izboljšujemo cestno infrastrukturo, so zapisali na občinski spletni strani.

FOTO: MONM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih