fbpx
Mestnik
Statistika umorov in ubojev.
Statistika umorov in ubojev.
Aktualno Kronika in policijska poročila Politika

PU Novo mesto: Lani 2 umora, en poskus in 4 poskusi uboja

Število najhujših kaznivih dejanj zoper življenje in telo v Sloveniji iz leta v leto niha. Lani je policija obravnavala 40 tovrstnih dejanj, od tega devet umorov, tri uboje, devet poskusov umorov in 19 poskusov ubojev, kar je skupaj devet več kot v letu 2021. Največ umorov je obravnavala celjska policijska uprava.

STA objavlja tabelo s statistiko umorov, ubojev ter poskusov umorov in ubojev v letu 2022 po policijskih upravah in skupno število tovrstnih kaznivih dejanj med letoma 2015 in 2022.

Podatki Generalne policijske uprave (GPU) za posamezno leto so pripravljeni glede na datum podaje kazenske ovadbe ali poročila na državno tožilstvo, kar pomeni, da zajemajo število primerov, za katere je policija v posameznem letu na državno tožilstvo podala zaključni dokument.

V podatke so lahko zajeti tudi primeri iz preteklih let, če je policija preiskovanje nadaljevala in jih v tem letu tudi zaključila. Niso pa v podatke zajeti primeri, ki so se zgodili v posameznem letu in v istem letu ni bil podan zaključni dokument na državno tožilstvo, saj policija preiskovanje nadaljuje.

Število najhujših kaznivih dejanj zoper življenje in telo v letu 2022 po policijskih upravah (PU):

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih