fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Kako uspešni so bili dijaki na letošnji maturi?

Letošnje šolsko leto je bilo za dijake precej naporno, saj so se večinoma šolali na daljavo. Kljub temu so rezultati primerljivi s preteklim letom. Na poklicni maturi je bil uspešnost dijakov 92,57 %, na splošni maturi pa kar 96 %.

Maturanti generacije 2021 Gimnazija Novo mesto (Foto: Foto Asja).Na Kmetijski šoli Grm zadovoljni z rezultati


Na Kmetijski šoli Grm in biotehniški gimnaziji so dijaki v programih kmetijsko-podjetniški tehnik, naravovarstveni tehnik in hortikulturni tehnik uspešno opravili poklicno maturo. “Z uspehom smo zadovoljni, saj so dijaki dosegli lepe rezultate, 3 dijaki so bili zlati maturanti, od tega ena dijakinja z vsemi točkami,” pove ravnateljica Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije Vida Hlebec. Prav tako so zadovoljni z rezultati splošne mature, ki so jo opravljali gimnazijci v programu biotehniške gimnazije, saj je polovica dijakov dosegla prav dober ali odličen uspeh. Kot pravi ravnateljica je supeh obeh matur rezultat kvalitetnega dela šolskega kolektiva in seveda dijakov. “Skupaj smo se zavedali, da je za uspešne rezultate tudi v času dela na daljavo, potrebno vložiti kar največ napora. To se je tudi obrestovalo,” pravi.


Šolski center kar 19 diamantnih maturantov


Na Šolskem centru Novo mesto je splošno maturo prvič opravljalo 81 dijakov in prav vso so jo uspešno opravili. Povprečno število točk je bilo 20,14, kar predstavlja eno točko več kot lani. Poklicno maturo pa je prvič opravljalo 547 dijakov, uspešno pa jo je opravilo 508 dijakov, kar predstavlja 93 % uspešnost. Kar 57 dijakov je postalo zlatih maturantov, od tega kar 19 diamantnih. Tudi pri zaključnem izpitu na Šolskem centru beležijo 96 % uspešnost.


Na novomeški gimnaziji 7 zlatih maturantov

Zlati maturanti na novomeški gimnaziji z ravnateljico (Foto: Foto Asja).


Dijaki zaključnega letnika Gimnazije Novo mesto so v povprečju na letošnjem spomladanskem roku mature dosegli 21,71 točk, kar je nad slovenskim povprečjem. “Kljub šolskemu letu, ki je pred dijake in učitelje postavljalo mnogo ovire in izzive, so dijaki zaključnega letnika Gimnazije Novo mesto uspešno opravili splošno maturo,” pove mag. Vasja Jakše, pomočnica ravnateljice Gimnazije Novo mesto. Med vsemi dijaki, ki so v spomladanskem roku uspešno opravili maturo, je tudi 7 zlatih maturantov, ki so na maturi dosegli 30 točk in več. Ti so: Žan Verce, Urban Malavašič, Domen Hočevar, Tjaša Remec, Anja Košmrlj, Kristina Turk in Živa Merslavič.


K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih