fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Policisti posredovali zaradi pretepa

Dve udeleženki hudo poškodovani v prometni nesreči

Nekaj po 19. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na cesti med Logom in Sevnico. Policisti so opravili ogled in po prvih ugotovitvah je nesrečo povzročil 29-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Sevnice proti Krškem in zapeljal na levo smerno vozišče, kjer je trčil v avtomobil,
ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 21-letna voznica. Voznica in potnica v njenem vozilu sta se v nesreči huje poškodovala, 29 letni voznik pa je utrpel lažje poškodobe. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,63 miligramov alkohola. Po zaključeni preiskavi ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Vlomi in tatvine

V okolici Mokronoga je med 18. 7. in 19. 7. nekdo skozi vrata vlomil v objekt društva. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda povzročena z vlomom.

V kraju Vrh pri Površju na območju PP Krško je v noči na 19. 7. neznanec skozi okno vlomil v počitniško hišo in odtuji več steklenic vina in meso iz zamrzovalne skrinje. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 1100 evrov.

Na Glavnem trgu v Novem mestu je v noči na 19. 7. nekdo skozi vrata vlomil
v gostinski lokal in odtujl denar, mobilni telefon in tablični računalnik. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2000 evrov škode.

V naselju Celine na območju PP Krško je neznanec z dvorišča stanoavnjske
hiše odtujil neregistrirano kolo z motorjem Tomos APN 6, modre barve.

Posredovali zaradi pretepa v Dobruški vasi

Okoli 18. ure so policisti posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v naselju Dobruška vas, kjer je prišlo do pretepa med štirimi kršitelji. Tudi po prihodu policistov se niso pomirili in niso upoštevali ukazov, zato so zoper vse uporabili prisilna sredstva in jih obvladali. Med pretepom je
bil eden izmed udeležencev poškodovan, oskrbeli so ga v bolnišnici. Policisti okoliščine še preverjajo in bodo po zaključeni preiskavi na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih