fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Ostalo

Kakšne pa so vaše izkušnje v porodnišnici Novo mesto?

Novomeška občina od letošnjega marca sodeluje v nacioinalnem projektu pridobivanja naziva Dojenju prijazno mesto, ki ga UNICEF Slovenija izvaja v sodelovanju z Nacionalnim odborom za spodbujanje dojenja in Ministrstvom za zdravje. Na občini so pripravili anketo o izkušnjah z zdravstvenimi ustanovami v ovčini glede svetovanja o dojenju, s katero želijo razširiti zavest o izkušnji dojenja.

Cilj projekta Dojenju prijazno mesto je izboljšati pogostnost dojenja na celotnem področju občine kot naraven, zdrav in običajen način zgodnjega hranjenja otrok. Gre za enega izmed prvih korakov pri pridobivanju naziva, v ta namen pa je bila ustanovljena tudi posebna delovna skupina, v katero so vključeni predstavniki partnerjev projekta iz Splošne bolnišnice Novo mesto, Zdravstvenega doma Novo mesto, Dolenjskih lekarn, Lekarne Novak in Lekarne Mačkovec.

Do konca avgusta 2020 bodo v Mestni občini Novo mesto skupaj s partnerji izvajali aktivnosti predstavitvene, prilagoditvene, izobraževalne ter senzibilizacijske narave in ob sodelovanju s številnimi novomeškimi organizacijami dosegli višjo raven ozaveščenosti nosečnic, staršev ter splošne populacije o pomenu in prednosti dojenja.

Anketo najdete na povezavi.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih