fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Gospodarstvo Novice Ostalo

Katera novomeška podjetja bodo izplačale božičnico?

Ker je mesec december mesec obdarovanja, se zaposleni sprašujejo ali jim bo podjetje izplačalo božičnico oziroma 13. plačo. Preverili smo, koliko bodo novomeška podjetja izplačala nagrade oz. božičnice.

Iz Službe za odnose z javnostmi Krke so nam odgovorili, da bodo redno zaposleni sodelavci družbe Krka v Sloveniji in sodelavci, zaposleni v družbi Krka v Sloveniji preko zaposlitvenih agencij, prejeli božičnico v enakem znesku kot lani, in sicer 1.700 EUR bruto. Kot pravijo je višina izplačila za vse sodelavce enaka, pri čemer pa se upošteva njihova prisotnost na delovnem mestu. Izplačilo bodo zaposleni dobili 17. decembra.

Božičnica od leta 2018 do višine povprečne plače ni obdavčena, obračunajo se zgolj prispevki za socialno varnost.

Iz podjetja Roletarstvo Medle so nam sporočili, da bodo izplačali božičnico v maksimalni višini do obdavčitve. Izplačilo pa bodo izvedli v začetku januarja.

V podjetju Adria mobil pa pravijo, da odločitev glede božičnic še ni bila sprejeta. Ko bodo odločitev sprejeli, nam bodo sporočili.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih