fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Dolenjska med najslabšimi regijami, povečuje se tudi število hospitalizacij

Epidemiološka slika JV regije je ena izmed najslabših in situacija se zaenkrat ne izboljšuje, število hospitalizacij pa narašča. Živimo v industrijski regiji, kjer je veliko ljudi delovno aktivnih. To je lahko tudi eden od pomembnih razlogov za povečano pojavnost okuženosti v JV regiji. V SB Novo mesto januarja pričakujejo, da bo zaradi povečanja respiratornih okužb še zahtevnejši.

Včeraj se je sestal operativni štab civilne zaščite Mestne občine Novo mesto, ki redno spremlja dogajanje v zvezi z razglašeno epidemijo in koronavirusom. Operativni štab civilne zaščite je obravnaval predvsem problematiko naraščanja števila okužb v Mestni občini Novo mesto. Člani štaba so sicer v stalnem kontaktu tudi s predstavniki Zdravstvenega doma in Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Štab ponovno poziva občanke in občane, da dosledno upoštevajo vse preventivne ukrepe in s tem preprečijo nadaljnjo širjenje virusa.

Pozivajo tudi vse delodajalce, da omogočijo varne delovne pogoje za svoje zaposlene, ter tistim, ki so bili v rizičnem stiku z okuženo osebo omogočijo odsotnost iz dela. Predvsem pa svetujejo, da se ljudje odpovejo vsem zasebnim druženjem, ki niso nujno potrebna in predstavljajo veliko nevarnost za širjenje virusa.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih