fbpx
Mestnik
Dogodki Novice

Klic na pomoč: ne zmoremo več!

Zaposleni v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva se že več kot pol leta trudijo nesebično in skrajno požrtvovalno reševati življenja in skrbeti za najbolj ogrožene. Kljub zaščitni obleki so izpostavljeni tveganju za okužbo.

Izčrpani


Delo v popolni zaščitni opremi, v kateri je vroče, zaposleni tudi po več ur ne morejo na stranišče, saj bi si morali zaščitno opremo zamenjati z novo, kar pa predstavlja zahtevno in izčrpajujoče delo. Na zaposlenih se že puščajo posledice psihofizične in čustvene izčrpanosti. “Timi v zdravstvu in socialnem varstvu so zaradi izčrpanosti, stalnega stresa zaradi pritiskov in strahu, povsem na koncu s svojimi močmi,”pravijo iz Sindikata zdravstva in socialne varnosti Slovenije.

Posluha ni!


Usposobljeni delavci odhajajo, dajejo odpoved zaradi nevzdržnih razmer in nestimulativnega dohodka. “Od njih se pričakuje nečloveški napor, hkrati pa prejemajo sporočila, da njihovo, včasih tudi dvojno delo, ni vredno nagrade. Zato kličemo na pomoč in sporočamo, da ne vzdržimo več,” sporočajo.

Od Vlade in obeh resornih ministrev pričakujejo konkretne rešitve


V ospredje izpostavljajo, da je nujen sprejem kadrovskih standardov in normativov v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva. Opredelitev prenizkega dodatka zgolj za delo v sivih in rdečih conah v PKP5, je po njihovem prepričanju premalo za dosego cilja, ohraniti zaposlene na najbolj izpostavljenih in obremenjenih mestih.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih