fbpx
Mestnik
dav
Dogodki Aktualno Kronika in policijska poročila

Izrabljene prnevmatike, neregistrirano vozilo, 16 nepravilnosti pri uporabi vinjet

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  58 nujnih primerih  in  na  številko  113  prejeli  214  klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila dvema  kršiteljema  cestno  prometnih  predpisov,  ki nista imela veljavnih vozniških  dovoljenj.  Posredovali  so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru  na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali  sume  kaznivih  dejanj  nasilja  v  družini, vlomov in tatvin. Posredovali   so   zaradi   najdbe   neeksplodiranih  ubojnih  sredstev  in nezakonitih prehodov državne meje.

Prometna varnost

Poostren nadzor tovornih vozil na avtocesti

Policisti  PU  Novo  mesto  so 30. 9. med 8. in 13. uro opravljali kontrolo tovornih   vozil   na   avtocesti,   na  počivališču  Zaloke.  Ustavili  in kontrolirali so 56 tovornih vozil in ugotovili več kršitev. V dveh primerih so  imeli  vozniki na tovornih vozilih izrabljene pnevmatike, trije vozniki so  prekoračili dovoljeno hitrost, pri enem so ugotovili, da tovorno vozilo ni  registrirano,  en voznik je kršil predpise, ki določajo obvezne počitke in  odmore,  ustavili  so tudi voznika, ki je med vožnjo uporabljal mobilni
telefon  in voznika, ki med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom. Zaradi hujših  kršitev  predpisov  so iz prometa izločili šest tovornih vozil in v vseh primerih voznikom izdali plačilne naloge in uvedli hitre postopke.

dav

Med  kontrolo so ugotovili en primer kršitve Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja  na  črno.  O  ugotovitvah  bodo seznanili pristojne službe. V nadzoru  so sodelovali tudi uslužbenci DARS, ki so zaradi nepravilnosti pri uporabi vinjet ukrepali zoper 16 voznikov.

Kriminaliteta

Vlom

V Straži pri Raki je med 28. 9. in 30. 9. nekdo skozi pritlično okno vlomil v gospodarski objekt in odtujil motorno žago, kosilnico in električno ročno orodje. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 3200 evrov škode.

Mejne zadeve in tujci

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v naselju Dovšce na območju PP Krško ustavili osebni avtomobil čeških registrskih oznak. Med postopkom  so  ugotovili,  da državljan Ukrajine prevaža šest tujcev, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Štirje tujci so bili v vozilu, dva  pa  v  prtljažniku.  Policisti  so  avtomobil  Škoda superb zasegli in državljanu  Ukrajine  odvzeli  prostost. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja  prepovedano  prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu  sodniku. Policijski postopki z državljanom Sirije in petimi državljani Egipta še potekajo.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih