fbpx
Mestnik
Foto: Boštjan Pucelj
Aktualno Kultura

Komorni orkester Stretto navdušil občinstvo

V prelepem ambientu gradu Grm je bil v četrtek, 22. junija, tretji koncert v organizaciji Glasbenega društva Stretto. Tokrat se je Komorni orkester Stretto združil ob svetovnem dnevu glasbe, da bi poklonil koncert vsem občanom Novega mesta. Orkester, sestavljen iz uveljavljenih klasičnih glasbenikov, je združil moči z namenom promoviranja in širjenja kvalitetne glasbene kulture.

Dogodek, imenovan Zvoki poletja, je del prvega programskega projekta skupine, imenovanega Zvoki časov (Sounds of the Seasons). V okviru tega projekta orkester izvaja glasbene mojstrovine za godala in soliste. Predhodna dva koncerta iz tega cikla, imenovana Zvoki pomladi, sta bila uspešno izvedena aprila letos v Ljubljani in Sarajevu.

Komorni orkester Stretto je s svojim talentom, strastjo in izvrstno izvedbo znova navdušil občinstvo ter prispeval k bogatitvi glasbene kulture v Novem mestu. Koncert Zvoki poletja je zaznamovala mojstrska interpretacija skladb Vivaldija, Bacha, Haydna, Tartinija in Brittna, ki je navdušila občinstvo. Omeniti velja tudi izjemne soliste. Izvedba Vivaldijevega Poletja iz cikla Štirje letni časi je prebudila čutnost, živahnost in vročico tega letnega časa. Solistka Vivijana Rogina je s svojim virtuoznim igranjem na violino vzbudila občudovanje in poskrbela za čarobno glasbeno izkušnjo. Tartinijev koncert za trobento in godalni orkester v D-duru je prinesel izjemno interpretacijo s strani solista na trobenti, Ištvana Tadiana. Pri Bachovem Koncertu za dve violini v d-molu sta solista na violini, Nikola Semić in Anja Šoštarič, izkazala harmonično sožitje in čustveno globino. Haydnov koncert za francoski rog je prikazal edinstvenost tega inštrumenta in izjemen talent solistke Sare Hartman. Ob koncu je Brittnova Simple Symphony s svojo svežino, energijo in razigranostjo dodala sodoben pridih koncertnemu programu. Izvedba orkestra je bila polna življenja, kar je prispevalo k dinamičnemu in raznolikemu glasbenemu doživetju.

Glasbeniki so s koncertom izkazali spoštovanje do glasbene dediščine ter pričarali nepozabno glasbeno doživetje v vročem poletnem večeru, ki je presegel pričakovanja. 

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih