fbpx
Mestnik
policijska kontrola, Kandijska postaja
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: grozila drug drugemu; ukradli folije za ovijanje bal

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 239 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 21-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Ukradli folije in mreže za ovijanje bal

Iz gospodarskega objekta v Trebnjem je v noči na 28. 6. nekdo ukradel 22 folij in dve mreži za ovijanje bal. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 2.700 evrov.

Na parkirnem prostoru v Novem mestu je med 19. in 23. uro neznanec iz odklenjenega osebnega avtomobila ukradel torbico, v kateri je bilo okoli 400 evrov gotovine.

JAVNI RED IN MIR

Drug drugemu grozila

Policisti PP Novo mesto so nekaj po 17. uri posredovali v Smolenji vasi zaradi spora in groženj med dvema  moškima. Zbrali so obvestila in ugotovili, da sta se 38-letnik in 58-letnik sprla in drug drugemu grozila, njune izjave  pa so bile nasprotujoče. 38-letnik, ki je bil pod vplivom alkohola in so ga že večkrat obravnavali zaradi kršitev javnega reda in miru, se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Loče, Slovenska vas, Obrežje, Brežice) izsledili in prijeli 49  državljanov Bangladeša, 27 državljanov Pakistana, 26 državljanov Maroka, 17 državljanov Konga, deset državljanov Afganistana, štiri državljane Indije, tri državljane Iraka, dva državljana Sierra Leone, državljana Turčije in državljana  Haitija. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so nam sporočili s policijske uprave Novo mesto.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih