fbpx
Mestnik
Komaj čakate ohladitev?
Aktualno Novice Vreme

Končno dež, a suše še ne bo konec

Danes bo še sončno in vroče, v torek pa nas čaka hladna fronta. Padavine se bodo zgodaj zjutraj pojavile na zahodu in čez dan zajele vso državo. Pričakovati je posamezne nalive.

Kaže, da bo v torek čez dan deževalo povsod. Količine padavin bodo od kraja do kraja različne, v povprečju pa bo padlo od 10 do 20 mililitrov dežja na kvadratni meter. Obstaja možnost neviht s posameznimi nalivi, kjer lahko zapade tudi od 40 do 50 mililitrov na kvadratni meter. Na jugu države bodo količine padavin manjše.

Bolj kot toča v posameznih delih države meteorologe skrbijo nalivi in sunki vetra, a v nevihtah tudi toča ni redek pojav. Dež pa bo blagodejno vplival na toplotno obremenitev.

Še vedno pa je treba skrbno ravnati z vodo, saj dežja ne bo toliko, da bi omilil sušo. Konkretno deževje naj bi prišlo šele konec avgusta ali celo septembra. Tudi vročinskih valov še ni konec, pravijo meteorologi.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih