fbpx
Mestnik
Foto: Arhiv MRK KRKA.
Šport

Koprčani tudi na povratni tekmi boljši od Krke

Rokometaši novomeške Krke so v soboto, 14. 12., v 14. krogu lige NLB gostovali na Obali in tudi na povratnem srečanju tekmo proti ekipi RD Koper izgubili. Srečanje se je v dvorani Bonifika v Kopru končalo s 27:21 (13:12).

Novomeščani so v tekmo vstopili zadržano, ter domačinom dovolili, da so že od uvodnih minut vsiljevali svoj ritem igre. Varovanci trenerja Romana Zarabca so v prvem polčasu naredili preveč napak, kar so Koprčani izkoristili in si v prvi polovici prvega dela srečanja priigrali štiri zadetke prednosti (8:4), a so Krkaši zaostanek do glavnega odmora uspeli znižati, ob polčasu je bilo 13:12 v korist gostiteljev. Igra Krki tudi v nadaljevanju ni stekla, Koprčani pa so v napadu na lahek način prihajali do zadetkov in Novomeščanom povzročali nemalo težav. Nezbranost Krke v napadu in slabša igra v obrambi je gostiteljem dajala še več vetra v jadra, saj so prednost le še povečevali in bili v končnici bolj zbrani. Krkaši rešitve v ključnih trenutkih tekme niso našli, za kakršen koli preobrat pa jim je na koncu zmanjkalo tudi nekaj časa.

Foto: Arhiv MRK KRKA.Foto: Arhiv MRK KRKA.Foto: Arhiv MRK KRKA.Foto: Arhiv MRK KRKA.Foto: Arhiv MRK KRKA.

Po tekmi je Roman Zarabec, trener Krke, izjavil: »Sigurno sem razočaran nad razpletom tekme. V prvem delu smo Koprčane še nekako lovili in jih do polčasa ujeli, pa tudi v drugem delu je nekje do štiridesete minute tekma potekala solidno, potem pa so se znova pojavile številne tehnične napake, zgrešili preveč stoodstotnih strelov, v obrambi pa smo v določenih momentih delovali nezrelo, kar je privedlo do večjega zaostanka. Tudi vratarji znova niso bili na nivoju. Skratka, rečem lahko, da smo pregoreli v želji, saj je bila motivacija in želja ekipe velika, toda danes ni bil naš dan«.

Andraž Kete, MRK KRKA, pa je izjavil:« Tekmo smo res odprli slabo, potem smo se do polčasa priključili, v drugem delu drugega polčasa pa se nam enostavno ni izšlo tako, kot smo se dogovorili. Koprčani so višali prednost in zmagali za šest golov. To tekmo moramo čim prej pozabiti in se pripraviti na poklano tekmo z Radečami, ki nas čaka že to sredo. Vemo, da se v pokalnem tekmovanju dogajajo presenečenja, in mi si tega ne smemo privoščiti. Za konec letošnjega leta pa nas čaka še tekma s Celjem, kjer bomo, glede na to, da vemo, kaj Celje je, odigrali sproščeno. Če se nam bo ponudila priložnost za kakšno točko, jo bomo z veseljem vzeli«.

Pri domačih je bil najboljši strelec Grega Krečič z devetimi, pri Novomeščanih pa Andraž Kete z osmimi zadetki. S strani obeh trenerjev je bil za igralca tekme izbran vratar Kopra Gašper Dobaj.

Renata Pršina Jug, MRK Krka Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih