fbpx
Mestnik
PP Brežice.
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: 25-letnik s tremi promili alkohola v drevo

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 67 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 248 klicev. Obravnavali so enajst prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitega prehoda državne meje.

Prometna varnost

Nekaj po 14.30 so bili policisti PP Brežice obveščeni o prometni nesreči pri Pavlovi vasi. Opravili so ogled in ugotovili, da je 25-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Voznik in 23-letni potnik, oba sta bila pod vplivom alkohola, sta uspela nepoškodovana izstopiti, takoj potem pa je vozilo zagorelo. Povzročitelj nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,46 miligramov alkohola (3,01 g/kg). Policisti bodo zoper voznika na sodišče naslovili obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola, neprilagojene hitrosti in ker je na prednjem sedežu prevažal osebo, ki je bila očitno pod vplivom alkohola. Zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

PP Brežice.PP Brežice.


Kriminaliteta

V kraju Mali Lipovec je med 16.30 in 19.30 nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z
vlomom pa je povzročil za okoli 400 evrov škode.

Med 11. in 20. uro, ko so bili stanovalci odsotni, je v kraju Hrib pri Orehku (PP Novo mesto) nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je živila in lastnika oškodoval za 400 evrov.

V noči na 17. 12. so v Novem mestu neznanci vlomili v prostore bencinskega
servisa. Okoliščine policisti in kriminalisti še preiskujejo.

Mejne zadeve in tujci

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega
vozila makedonskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so v tovornem delu našli tri državljane Bangladeša, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nekaj pred 22. uro so policisti PMP Dobova med kontrolo tovornega vlaka, ki je iz Srbije v zaprtih vagonih prevažal koruzo, v enem izmed vagonov našli skritih sedem državljanov Afganistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Po zaključenem postopku so jih predali hrvaškim varnostnim organom. Okoli polnoči je na vstop v Slovenijo pripeljal tovorni vlak, ki je iz Madžarske prevažal gorivo. Policisti so opazili in prijeli tujca, ki je skočil s premikajočega vlaka in skušal peš pobegniti. Državljana Afganistana so predali hrvaškim policistom.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Brežic izsledili in prijeli državljana Afganistana, ki je nezakonito prestopil državno mejo.

Alenka Drenik, predstavnica za odnose z javnostmi, samostojna policijska inšpektorica

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih