fbpx
Mestnik
Foto: KK Krka.
Šport Košarka

Košarkarji Krke premagali Hopse s Polzele

Košarkarji Krke so v prvi četrtfinalni tekmi pokala Spar doma premagali Hopse s Polzele s 95:83 (23:26, 25:18, 29:15, 18:24). Povratna tekma bo na Polzeli v četrtek, 13. 2., ob 19.00.

Krkaši so začeli v peterki Muhamed Pašalić, Luka Lapornik, Marko Jošilo, Ivan Ramljak in Dalibor Đapa. Po štirih minutah so gostje vodili z 10:6, pri 13:17 pa je sredi 7. minute prvo minuto odmora vzel Krkin trener Vladimir Anzulović. Polzeljani, ki so v prvi četrtini zadeli šest trojk v desetih poskusih, so prvo četrtino dobili s 26:23. Drugo četrtino so Krkaši odprli s sedmimi zaporednimi točkami v dveh minutah in pol ter povedli s 30:26, zato je minuto odmora vzel tudi gostujoči trener Rizman. Po njej so gostje dosegli osem zaporednih točk in sredi druge četrtine vodili s 36:33, Krkaši pa so do konca polčasa prišli do štirih točk prednosti (48:44).

Po štirih minutah drugega polčasa so Krkaši vodili s 56:48, nato pa zapravili nekaj napadov, da bi ušli na dvomestno razliko. To jim je uspelo šele tri minute kasneje, ko so po trojki Glenna Coseja povedli s 66:56. Gostje so z minuto odmora skušali zaustaviti nalet Krkašev, a jim ni uspelo. Krkaši so do konca četrtine naredili delni izid 11:3 in po 30 minutah vodili s 77:59. Zadnjo četrtino so gostje odprli s štirimi točkami in sredi 31. minute je prvo minuto odmora v drugem polčasu vzela tudi Krka. Po trojki Vašla so ob koncu 33. minute gostje prišli ponovno na enomestno razliko (79:70). Krkaši so s trojkama Pašalića in Lapornika ponovno prišli do 13 točk prednosti. +13 (86:73) je bilo tudi na začetku 36. minute, potem pa so se gostje s šestimi zaporednimi točkami približali le na sedem točk zaostanka. Do konca tekme so Krkaši ponovno prišli do dvomestne prednosti in tekmo dobili s 95:83.

Najboljši strelec Krke je bil Muhamed Pašalić 19, največ skokov je izvedel Marko Jošilo 9, največ asistenc, Marko Jošilo 9, največ žog pa je pridobil Ivan Ramljak 3. Za najkoristnejšega igralca se je izkazal Marko Jošilo 27.

Po tekmi je Vladimir Anzulović, trener Krke, izjavil: »Prvi polčas smo dobili, sedaj pa nas čaka povratna tekma na Polzeli, ki bo vse prej kot lahka. Poskusili se bomo čim bolj odpočiti, saj bo to že naša tretja tekma v manj kot petih dneh.«

Foto: KK Krka.Foto: KK Krka.Foto: KK Krka.

KK Krka

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih